Spil
Vi har i mange år vidst, at man kan blive afhængig af spil og vi bliver nu dagligt udsat for reklamer for spil både i TV og på Internettet og udviklingen har medført at pengespil er blevet langt mere tilgængeligt.
Ca. 160.000 danskere har problemer med pengespil og afhængigheden af spil, Ludomani, er anerkendt på lige fod med afhængigheden af alkohol og stoffer.
Mennesker der ikke tidligere ville sætte sig foran den klassiske enarmede tyveknægt eller gå på kasino, har nu muligheden for at spille via deres PC eller mobiltelefon og endda at gøre det i smug og væk fra familien og omverdenen. Det kan bevirke at flere og flere bruger pengespil i hverdagen og dermed er i risiko for/bliver afhængige.
Jens Worm Petersen
Er dit spil om penge blevet til spilleafhængighed
Hvor stor en menneskelig og social konsekvens der er ved udviklingen af ludomani er meget forskellig. Ofte vil konsekvenserne være, at du har misbrugt andres tillid og penge, så det dermed er presset fra omgivelserne, der tvinger spilleren/dig til at søge hjælp.
Du kan prøve at stille dig selv disse spørgsmål:
- Har du prøvet at nedsætte dit spil eller stoppe helt uden at det lykkedes?
- Oplever du, at konsekvenserne af dit spil er ved at blive uoverskuelige?
- Er der nogen der ved, hvordan du virkeligt har det?
- Er der andre end dig selv, der ved at du spiller?
- Er det kun dig der ved hvor mange penge du bruger på spil?
- Har du fået flere problemer med penge efter, at du er begyndt at spille?
- Spiller du for at flygte fra dagligdagen?
- Spiller du for at vinde det tabte tilbage igen?
- Har du mistet interessen for andet end dine spil?
- Giver dagligdagens problemer dig lyst til at spille?
Hvis du overvejende svarer ja til disse spørgsmål, så kontakt mig for en uforpligtende og fortrolig samtale, hvor vi sammen afklarer omfanget af din eventuelle afhængighed og dine behandlingsmuligheder.